Een eigen website maken met WordPress

Het maken van een eigen website hoeft niet moeilijk te zijn. Het is tegenwoordig mogelijk om dat te doen zonder een programmeertaal te hoeven leren. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd Content Management System, kortweg CMS genoemd. Het CMS “onthoudt” welke pagina’s worden aangemaakt en waar blokken tekst en afbeeldingen en dergelijke op die pagina’s moeten staan.  Eén van de meest gebruikte CMS-en is WordPress.

Op deze pagina helpen wij u op weg om een dergelijke website te beginnen.

Wat hebt u nodig?

Het eerste dat nodig is om een website te maken is een domeinnaam met bijbehorende hosting. Dat is de plaats op internet waar de website wordt opgeslagen.

Hiervoor is een hostingsbedrijf nodig. Wanneer u zometeen in het eerste deel van de WordPress Handleiding begint ziet u daar wat aanbevelingen voor hostingsbedrijven. Wij zelf adviseren het hostingbedrijf Versio. Vooral voor beginners is Versio erg voordelig en het is gewoon goed. Wanneer u later uit wilt breiden is dat bij hen ook mogelijk. Om die reden adviseren wij om bij hen te beginnen met het goedkoopste pakket. Daar kunt u voorlopig ruimschoots mee vooruit. En nogmaals: u kunt op elk gewenst moment uitbreiden zonder dat uw website daar onder lijdt. U komt bij die pakketten door op de knop “Webhosting” te klikken.

Na het registreren van een domeinnaam kan het enkele uren duren voor deze het doet. Dat komt omdat de servers op internet wereldwijd aan elkaar door moeten geven waar het domein te vinden is. Voordat u verder gaat kunt u daarom het beste eerst het domein en de domeinnaam registeren.

Handleiding 1: WordPress installeren

In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u WordPress correct onder de eigen domeinnaam kunt installeren. Wanneer u al een domeinnaam hebt geregistreerd kunt u direct beginnen met het hoofdstuk “WordPress installeren met Direct Admin”.

Handleiding 2: WordPress Handleiding

Dit is natuurlijk de handleiding die het belangrijkste is bij het maken van uw website. Nadat u WordPress hebt geïnstalleerd bent u nu zo ver dat u eindelijk de échte website kunt gaan maken. In dit boek leert u stap voor stap hoe u een professionele website kunt maken. Er komen allerlei onderwerpen, mogelijkheden en extra’s aan de orde.