Als hulpmiddel voor het bouwen van een website en het vergroten van de vindbaarheid in zoekmachines zijn handige tools beschikbaar. De tools die wij gebruiken geven we hier weer.

Kleuren kiezen

Een website is mooier als de kleuren op die website passen bij het logo of de huisstijl van het bedrijf.

Via Colorcodepicker kunt u uitzoeken welke kleuren bij uw logo passen. Klik daarvoor op de tweede knop waar ‘Upload Image’ staat. Na het uploaden komt naast de afbeelding het bijbehorende kleurenpalet te staan.

Afbeeldingen zoeken

Uw website ziet er mooier uit met afbeeldingen. Vaak zijn afbeeldingen echter onderworpen aan auteursrechten. Via Pixabay kunt u zoeken op afbeeldingen die gratis beschikbaar zijn gesteld. Op die manier komt u later niet voor verrassingen te staan.

Afbeeldingen bewerken

Hebt u geen ervaring met programma’s als Adobe Photoshop, maar wilt u tóch afbeeldingen bewerken? Dat kan met Photofunia. Hier kunt u foto’s omzetten naar tekeningen en andere effecten gebruiken. Het is ook mogelijk teksteffecten te maken.

Affiliate marketing

Affiliate marketing betekent dat je reclame maakt voor een bedrijf en daar geld voor ontvangt. De twee belangrijkste websites om met affiliate marketing te starten zijn TradeTracker en Daisycon. TradeTracker is wat vriendelijker waar het gaat om contacten met aangemelde affiliates.

Vindbaarheid

Het is belangrijk dat een website goed vindbaar is op internet. Immers: als mensen niet weten waar uw bedrijf zich bevindt zullen ze niet komen.

Eén van de beste hulpmiddelen om vindbaar te worden met Google is SEOPress.

SEOPress heeft een uitgebreide handleiding om te leren werken met deze tool.

Ook is er een startershandleiding beschikbaar.

Thema

Bij het maken van een website met WordPress is een thema nodig. Daarin stel je het uiterlijk van de website in. Er bestaan duizenden van deze thema’s. Voor onze websites gebruiken we meestal het thema ‘Astra‘ omdat dat zorgt voor een snelle website en goed samenwerkt met Elementor.